Recepti 13. listopada 2014.

Piletina "en papillote"

Piletina "en papillote"
gastro postao gastro.24sata.hr
En papillote - metoda kuhanja kojom se hrana peče zamotana u papir za pečenje, foliju ili u tijesto za savijače te tako zadržava sve okuse i hranjive sastojke

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1586

Potrebno vam je

  • 300 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 300 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 4 žlica orah, suhi
  • 4 žlica maslac, slani
  • 1 mala žlica sol
  • papar
  • 4 kom tijesto za savijače
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 4 žlica vrhnje za kuhanje

Priprema

  1. Očistimo i operemo pileća prsa te narezane stavimo u lonac. Dodamo mrkvu, luk i sol te vode da ih pokrije. Pustimo da lagano kuha na slaboj vatri.
  2. Nasjeckamo šampinjone i pržimo tri-četiri minute. Dodamo sol, papar i vrhnje za kuhanje. Nakon što počne kuhati, dodamo piletinu i pustimo da ponovno zakuha. Maknemo s vatre, pospemo nasjeckanim orasima i ohladimo.
  3. Raširimo jufku u tavi te na nju u sredinu stavimo mješavinu s piletinom. Spojimo krajeve i povežemo tako da dobijemo zavežljaj. Otopimo preostali maslac te pospemo preko zavežljaja.
  4. Pečemo 12 minuta na 170°C. Izvadimo iz pećnice. Pečeni “zavežljaj” možemo preliti žlicom umaka od rajčice ili sirupom od nara. Poslužimo vruće.

Izvor 'Kuhinje svijeta - Turska kuharica'

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.