Recepti 13. listopada 2014.

Piletina s povrćem iz woka

Piletina s povrćem iz woka
foto: Andrea Kučiš
gastro postao gastro.24sata.hr
Piletinu i povrće njbolje je pripremati u woku kako bi bilo mekano, sočno i naravno, brzo gotovo

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 468

Potrebno vam je

  • 500 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 300 g riža, dugog zrna
  • 2 kom mladi luk
  • 0.50 mala žlica mljeveni cimet
  • 0.50 mala žlica klinčići u prahu
  • 40 ml soja umak
  • ulje suncokretovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 450 g kineska mješavina povrća

Priprema

  1. Meso narežite na prutiće, mladi luk ukoso na kolutiće, a rižu stavite kuhati po uputama na pakiranju.
  2. Za to vrijeme u woku (ili većoj tavi), ugrijte tri žlice ulja, dodajte meso, začinite ga solju, te često okrećući pržite tri, četiri minute.
  3. Meso potom izvadite na toplo, a na masnoću od prženja dodajte mladi luk, malo ga posolite i pržite jednu, dvije minute. Potom na luk dodajte kinesku mješavinu povrća, te sve zajedno začinite cimetom u prahu, mljevenim klinčićima i sojinim umakom.
  4. Na kraju dodajte pripremljeno meso, nježno izmiješajte sastojke i ostavite jednu minutu da se sastojci ugriju. Gotovo jelo rasporedite na tanjure i uz njega, po mogućnosti u zasebnim zdjelicama, poslužite kuhanu rižu.

Izvor www.smrznutojezdravo.com

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.