Piletina s povrćem iz woka

Autor:

Ispiši članak Pošalji Komentiraj (0)

Priprema

  1. Prije svega meso narežemo na prutiće, mladi luk ukoso na kolutiće, a rižu stavimo kuhati po uputama na pakiranju.
  2. Za to vrijeme u woku (ili većoj tavi), ugrijemo tri žlice ulja, dodamo meso, začinimo ga solju, te često okrećući pržimo tri, četiri minute.
  3. Meso potom izvadimo na na toplo, a na masnoću od prženja dodamo mladi luk, malo ga posolimo i pržimo jednu, dvije minute. Potom na luk dodamo kinesku mješavinu povrća, te sve zajedno začinimo cimetom u prahu, mljevenim klinčićima i sojinim umakom.
  4. Na kraju dodamo pripremljeno meso, nježno izmiješamo sastojke i ostavimo jednu minutu da se sastojci ugriju. Gotovo jelo rasporedimo na tanjure i uz njega, po mogućnosti u zasebnim zdjelicama, poslužimo kuhanu rižu.

Izvor: www.smrznutojezdravo.com

Osnovni podaci

Broj porcija:
3-4
Trajanje pripreme:
do 30 min
Vrsta jela:
jela iz woka
Glavni sastojak:
povrće, piletina
Način pripreme:
u woku
Slijed:
glavno jelo
Zemlja porijekla:
Kina

Sastojci

  • 500 g pilećeg fileta
  • 450 g LEDO kineske mješavine 
  • 300 g mješavina riže dugog zrna i divlje riže
  • 2 mlada luka
  • ¼ žličice cimeta u prahu
  • ¼ žličice mljevenog klinčića
  • 40 ml sojinog umaka
  • ulje, sol i papar

Komentiraj

Morate biti registrirani da bi mogli komentirati članke!

Što danas kuhaš?

Potvrdi

Anketa

Koje je vaše omiljeno ljetno voće?

Glasaj Rezultati