Recepti 13. listopada 2014.

Piletina s umakom od rajčica

Piletina s umakom od rajčica
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavno jelo s prefinim umakom od rajčica s dodatkom svježih začina

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 382

Potrebno vam je

  • 600 g rajčice, cherry
  • 6 žlica ulje maslinovo
  • 1 mala žlica origano
  • 1 mala žlica majčina dušica
  • 1 mala žlica ružmarin
  • svježe mljeveni papar
  • 1 žlica worchester umak
  • 450 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 žlica vinski ocat
  • 3 žlica peršin, list
  • 3 žlica estragon
  • sol

Priprema

  1. Pećnicu zagrijati na 230˚C.
  2. U zdjeli pomiješati rajčice, 2 žlice maslinovog ulja i začinsko bilje te začiniti sa soli i paprom.
  3. U tavi zagrijati žlicu ulja i pažljivo dodati rajčice, kratko pirjati pa tavu premjestiti u zagrijanu pećnicu na 15 minuta dok rajčice ne puste sok. Prebaciti u zdjelu i začiniti Worchestershire umakom.
  4. Piletinu začiniti sa soli i paprom. Zagrijati 2 žlice ulja u većoj vatrostalnoj tavi i ispeći piletinu do zlatno smeđe boje sa svake strane. Zatim tavu premjestiti u pećnicu na 8 do 10 minuta da se piletina u potpunosti ispeče. Gotovu piletinu staviti na dasku za rezanje i ostaviti 5 minuta.
  5. U istoj tavi zagrijati jednu žlicu ulja pa pirjati luk 1 minutu. Dodati ocat, rajčice zajedno sa sokom i kuhati dok se umak počne zgušnjavati. Umak začiniti po želji sa soli i paprom.

Jednostavno jelo s prefinim umakom od rajčica s dodatkom svježih začina

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.