Recepti 13. listopada 2014.

Piletina s ljutom papričicom

Piletina s ljutom papričicom
gastro postao gastro.24sata.hr
Pikantna piletina za ljubitelje ljutih jela

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 298

Potrebno vam je

  • 400 g pile (cijelo, prosjek )
  • 1 kom luk ,crveni
  • 400 g rajčica,zelena
  • 2 kom čili papričica
  • 1 grančica bosiljak, vezica
  • 1 čaša vino bijelo
  • ulje maslinovo
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Očistite pile, operite ga i narežite na manje komade. Na ulju popržite sitno narezani luk, dodajte piletinu i bijelo vino i kuhajte dok vino ne ispari.
  2. Ogulite rajčice i isjeckajte ih na komadiće ; nasjeckajte sitno bosiljak, ljute papričice, dodajte mesu i na kraju dodajte sol i papar.
  3. Promješajte i kuhajte na slaboj vatri oko 1 sat.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.