Recepti 13. listopada 2014.

Piletina sa slanutkom

Piletina sa slanutkom
gastro postao gastro.24sata.hr
Nohutlu Tavuk vrlo je popularno jelo u Turskoj, a može se kombinirati s mesom ili čak bez njega ako ste vegetarijanac te sa raznim začinima

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 384

Potrebno vam je

  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 650 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 žlica curry
  • 1 kom pelati
  • 1 kom slanutak, konzerva
  • 1 šalica jogurt (3.2% masti)
  • 0.25 šalica korijander
  • svježe mljeveni papar
  • sol

Priprema

  1. Zagrijemo žlicu ulja u većoj tavi i stavimo na nj mljeveno meso. Dok se pirja, stalno ga pritišćemo žlicom ili vilicom da se ne stvore grudice.
  2. Kad meso poprimi svijetlosmeđu boju, nakon 8-10 minuta, gurnemo meso na jednu stranu tave, na drugu dodamo maslinova ulja na koje stavimo nasjeckani luk. Pirjamo ga tri, četiri minute i pospemo curryjem.
  3. Nakon minute ili dviju promiješamo luk s mesom. Dodamo pelate i slanutak, promiješamo pa pustimo da krčka oko pet minuta.
  4. Tada smanjimo vatru, umiješamo jogurt i pustimo još tri minute, ali ne damo da više provrije. Prema potrebi dosolimo i popaprimo.
  5. Poslužimo odmah posipano nasjeckanim korijandrom.

Izvor 'Kuhinje svijeta - Turska kuharica'

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.