Recepti 13. listopada 2014.

Piletina sa šparogama i cherry rajčicama

Piletina sa šparogama i cherry rajčicama
gastro postao gastro.24sata.hr
Marinirano pileće meso zapečeno u pećnici, sa šparogama i rajčicama, bit će mekano i sočno

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 3

Potrebno vam je

  • 4 kom pile (bijelo meso bez kosti)
  • 1 vezica šparoge, vrtne
  • 10 kom rajčice, cherry
  • 2 grančica ružmarin
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Pileće filete marinirajte sa soli, paprom, maslinovim uljem, dodajte grančice ružmarina i ostavite sa strane pola sata.
  2. Šparoge operite, otkinite im dno (prelomite ih pri dnu i gornji dio je jestivi, a donji možete upotrijebiti u temeljcu za juhu), a cherry rajčice prerežite na polovice.
  3. U vatrostalnu zdjelu složite pileće filete, pomiješajte ih sa šparogama i cherry rajčicama, lagano posolite i popaprite.
  4. Zdjelu prekrijte aluminijskom folijom i pecite u zagrijanoj pećnici 1 h na 180°C, maknite foliju i pecite na 200°C još 20 min. Poslužite toplo.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.