Recepti 25. travnja 2016.

Idealan prilog za ručak: Pire od graška

Pire od graška
gastro postao gastro.24sata.hr
Savršen prilog svakom komadu mesa

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 162

Potrebno vam je

  • 400 g grašak zeleni (smrznuti)
  • 1 vezica mješavina suhih začina
  • 2 žlica vrhnje kiselo (20% masti)
  • 50 g maslac, slani
  • sol

Priprema

  1. U posudu za kuhanje stavite grašak, maslac i vezicu začinskog bilja, nalijte hladnu vodu. Stavite kuhati na najjaču temperaturu. Kada grašak prokuha smanjite temperaturu na najnižu, poklopite posudu i kuhajte oko 20 minuta, da grašak omekša.
  2. Kada je grašak skuhan izvadite vezicu začina, procijedite grašak i sačuvajte tekućinu u kojoj se kuhao.
  3. Stavite grašak u blender i ulijte oko 0,5 dl vode u kojoj se kuhao i kratko izmiksajte.
  4. Dodajte vrhnje, posolite po ukusu i još malo izmiksajte da se grašak i vrhnje dobro sjedine.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.