Pire od graška

Autor:

Ispiši članak Pošalji Komentiraj (0)

Priprema

  1. U posudu za kuhanje stavite grašak, maslac i vezicu začinskog bilja, nalijte hladnu vodu. Stavite kuhati na najjaču temperaturu. Kada grašak prokuha smanjite temperaturu na najnižu, poklopite posudu i kuhajte oko 20 minuta, da grašak omekša.
  2. Kada je grašak skuhan izvadite vezicu začina, procijedite grašak i sačuvajte tekućinu u kojoj se kuhao. 
  3. Stavite grašak u blender i ulijte oko 0,5 dl vode u kojoj se kuhao i kratko izmiksajte. 
  4. Dodajte vrhnje, posolite po ukusu i još malo izmiksajte da se grašak i vrhnje dobro sjedine.

Poslužite toplo kao prilog.

Osnovni podaci

Broj porcija:
4
Trajanje pripreme:
do 30 min
Vrsta jela:
jela od povrća
Glavni sastojak:
grašak
Način pripreme:
kuhanje
Slijed:
prilog
Način prehrane:
vegetarijanska

Sastojci

  • 400 g smrznutog ili svježeg graška
  • 1 vezica začina 
  • 2 pune žlice kiselog vrhnja 
  • 50 g maslaca 
  • sol

Komentiraj

Morate biti registrirani da bi mogli komentirati članke!

Vezani recepti

Ruska salata

Salata bogata sastojcima kao prilog ili samostalno glavno jelo

Zapečena korabica

Zapečenu korabicu poslužite kao ukusan prilog glavnome jelu

Juha od krumpira

Ukusnu juhu od krumpira poslužite s kiselim vrhnjem za potpuni užitak

Vezani Recepti

Što danas kuhaš?

Potvrdi

Anketa

Koju rubriku najviše volite čitati na našem portalu?

Glasaj Rezultati