Recepti 13. listopada 2014.

Pita od piletine i gljiva

gastro postao gastro.24sata.hr
Iako smo kombinaciju piletine i gljiva navikli jesti u verziji piletine u umaku od gljiva, sada vam donosimo recept za ukusnu pitu.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 485

Potrebno vam je

  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 4 filet pile (bijelo meso bez kosti)
  • 150 g šampinjoni (uzgojeni)
  • luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 50 g maslac, neslani
  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 300 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 200 ml pileći temeljac
  • muškatni oraščić
  • papar
  • sol
  • 1 šaka peršin, list
  • 500 g tijesto za savijače
  • svježe mljeveni papar
  • 1 kom jaje kokošje

Priprema

  1. Ugrijte ulje u tavi i dodajte piletinu. Prepržite je dok ne postane bijela pa dodajte gljive.
  2. Pržite dok piletina ne postane zlatno-smeđa. Izvadite piletinu i gljive iz tave pa dodajte luk i češnjak.
  3. Pržite dvije, tri minute, maknite s vatre te ostavite sa strane s gljivama i piletinom. Otopite maslac u loncu pa dodajte brašno i kuhajte tri minuta miješajući dok ne dobijete jednoličnu pastu.
  4. Pomiješajte mlijeko i temeljac te dodajte muškatni oraščić, sol i papar. Ulijte u smjesu s brašnom i promiješajte. Stavite na vatru i ostavite da krčka nekoliko minuta dok se ne zgusne. Umiješajte peršin pa prelijte preko piletine i gljiva. Dobro promiješajte te stavite u vatrostalnu posudu i ostavite da se ohladi. Razvaljajte tijesto i premažite jajetom pa preklopite preko nadjeva. Zarežite na nekoliko mjesta prema želji pa pecite 20-25 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.