Recepti 02. kolovoza 2017.

Očaravajuće dobra pita od špinata i sira

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Izlomite kore, pomiješajte sa svježim sirom, kiselim vrhnjem i špinatom za laganu pitu. Očekujte oduševljenje!

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 136

Možda vas zanima... Za svaki dan: Brza pita s ricottom i cherry rajčicama Recepti

 

Potrebno vam je

  • 2 tijesta za savijače
  • 500 g kravljeg sira 
  • 1.50 kiselo vrhnje (12% masti)
  • 500 g špinata
  • 1 jaje 
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje
Možda vas zanima... Crumble - pita u novom, još jednostavnijem ruhu Špajza

 

Priprema

  1. Špinat operite, dobro ocjedite i nakidajte na komade.
  2. U zdjeli pomješajte svježi sir, vrhnje, sol, papar i jaje. Dodajte dvije žlice maslinova ulja i špinat. U smjesu pažljivo umješajte kore za savijaču koje ste prethodno nakidali na komadiće.
  3. Dno posude u kojoj ćete peći pitu premažite maslinovim uljem, izlijte smjesu i pecite oko 30 min na 200°C.
  4. Kada je pita gotova ostavite ju da se lagano ohladi 10-ak minuta prije posluživanja.

Dobar tek!

Možda vas zanima... Jednostavna pita s limunom i meringom Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.