Recepti 13. listopada 2014.

Pita s jetricom i gljivama

Pita s jetricom i gljivama
gastro postao gastro.24sata.hr
Mješavina gljiva, luka i jetrice dat će neobičnu notu vašoj jesenskoj piti

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 459

Potrebno vam je

  • 500 g tijesto za savijače
  • 200 g jetra pileća
  • 100 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 1 kom ljubičasti luk
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo
  • sušeni timijan

Priprema

  1. Jetricu i gljive narežite na komadiće, luk nasjeckajte na tanje polumjesece.
  2. U tavi na malo maslinova ulja popržite luk, lagano posolite i pirjajte 5 min. Dodajte meso i kratko prepržite. Začinite s timjanom, ugasite vatru i lagano posolite.
  3. U drugoj tavi na malo ulja prepržite gljive i pirjajte ih dok sva voda ne ispari. Gljive pomiješajte s jetricom i lukom i pustite da se smjesa lagano ohladi.
  4. Lisnato tijesto podijelite na pola pa svaku polovicu posebno razvaljajte. Jednu polovicu premjestite u posudu za pečenje pa raspodijelite smjesu od jetrica, gljiva i luka te je prekrijte s drugom polovicom tijesta. Dobro presavinite rubove i premažite tijesto sa žumanjkom. Na par mjesta tijesto probodite vilicom. Pecite na 180°C oko 45 min.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.