Recepti 13. listopada 2014.

Plodovi mora s povrćem

gastro postao gastro.24sata.hr
Iskusite sve okuse i mirise plodova mora pripremljene u woku

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 442

Potrebno vam je

  • 1000 g dagnja
  • 500 g kozica velika
  • 1 kom patlidžan
  • 1 kom paprika, žuta (mesnata)
  • 1 kom luk ,crveni
  • 20 kom masline, zelene, slane konzerv.
  • 0.50 dl ulje maslinovo
  • 4 režanj češnjak
  • 1 mala žlica mješavina suhih začina
  • 1 dl vino bijelo

Priprema

  1. Škampe ili kozice kratko popecite na suhoj vreloj travi, skinite im glave te očistite repove.
  2. U woku ili loncu potom na srednje jakoj vatri držite dagnje dok se ne otvore i izvadite im meso. Patlidžan narezan na kockice zajedno s paprikom rezanom na rezance, maslinama, začinskim biljem i usitnjenim ćešnjakom stavite pirjati u wok na maslinovo ulje.
  3. Kuhajte na laganoj vatri povremeno povrće podlijevajući ribljim temeljcem odnosno juhom koju ste dobili skuhavši glave škampa ili pak toplom vodom.
  4. Kada povrće omekša, dodajte repiće škampa, žlicu-dvije tekućine koju su pustile dagnje te meso školjki.
  5. Zalijte bijelim vinom i, po potrebi, s još malo temeljca, pojačajte vatru dok vino ne ispari pa služite toplo.

Izvor "Brodska kuharica", Zlatko Gall

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.