Recepti 13. listopada 2014.

Poširano jaje, fini smrčci i šparoge

gastro postao gastro.24sata.hr
Poširano jaje ima nježnu strukturu i u ovoj kombinaciji sa šparogama i gljivama služi kao podloga za fritaju

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 296

Potrebno vam je

  • 20 kom gljive, sušene
  • 2 vezica šparoge, divlje
  • 4 kom jaje kokošje
  • ulje maslinovo
  • maslac, slani
  • luk ,crveni
  • vino bijelo

Priprema

  1. Ako nemate svježe smrčke, uvijek možete upotrijebiti sušene. Važno je da ih prije pripreme namočite u mlakoj vodi kako bi nabubrili. Za taj je postupak potrebno oko pola sata.
  2. Ocijedite ih i prosušite papirnatim ubrusom. Zagrijte u tavici maslac i na njemu kratko prepržite luk kozjak.
  3. Dodajte smrčke kada luk posve uvene. Podlijte s malo demi glace umaka i bijelog vina te ostavite da sve lagano krčka dok vino ne ispari barem desetak minuta.
  4. Jaje poširajte u uzavreloj vodi u koju ste ulili malo octa i soli. Neka se ondje kuha 2 minute. Osvježite ga u zdjelici s toplom vodom, ali bez octa.
  5. Šparoge kratko kuhajte i začinite maslinovim uljem.

Poširano jaje ima nježnu strukturu i u ovoj kombinaciji sa šparogama i gljivama služi kao podloga za fritaju

Izvor Tomislav Gretić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.