Priprema teletine

Autor:
Gastro.hr

Ispiši članak Pošalji Komentiraj (0)
Kako je najbolje pripremiti pojedine dijelove teletine?
Teletina je meso mladog goveda, koje se još nije otelilo. Teleći but se smatra posebno vrijednim mesom, a dijeli se na gornji i donji dio, te jezgru. Gornji dio bez masti i mekanih mišića, uzima se za odreske.

Od hrbata se dobiva vratina i kotlet, koji su predviđeni za normalno i naglo pečenje. Teleća plećka je dio prikladan za pečenje i izradu ragua.
priprema-teletine.jpg


  1. Glava
  2. Vrat
  3. Hrbat
  4. Plećka
  5. Prsa
  6. Trbuh
  7. But
  8. Koljenica
Za pirjanje se koriste teleća pleća, noge i glava.
Za pečenje se uzima hrbat, bokovi, pleća, vratina i koljenice, a za naglo pečenje su pogodni file, leđa, kotlet i dijelovi buta.

Gastro.hr

Komentiraj

Morate biti registrirani da bi mogli komentirati članke!

Vezani članci

Teletina punjena pršutom i šampinjonima

Recept tjedna portala Teklić.hr. Našla sam recept za Osječki odrezak i onda mi je palo napamet...

Teleći šnicli s pršutom i kaduljom i čokoladne kokice

Prenosimo ovotjedni recept portala Teklic.hr Stigla pošiljka teletine! Već dugo želim isprobat...

Slavonski specijaliteti

Recepti i savjeti za fiš, šarana u rašljama te perkelt u novom broju magazina U novom broju...

Svi vezani članci

Specijal

Anketa

Veselim se Uskrsu zbog:

Glasaj Rezultati