Recepti 13. listopada 2014.

Proljetna salata od krumpira i jaja

Proljetna salata od krumpira i jaja
gastro postao gastro.24sata.hr
Dodavanjem medvjeđeg luka, salatu od krumpira i jaja pretvorite u proljetnu

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 6

Potrebno vam je

  • 0.50 vezica medvjeđi luk
  • 3 kom krumpir, zreli
  • 6 kom jaje kokošje
  • 1.50 dl vrhnje kiselo (12% masti)
  • 1 žlica majoneza
  • 1 mala žlica senf
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Krumpir u kori kuhajte u slanoj vodi, kada je kuhan, ogulite mu koru i nasjeckajte na kockice.
  2. Skuhajte tvrdo kuhana jaja i narežite ih na kockice. Medvjeđi luk narežite na manje komade.
  3. Pomiješajte medvjeđi luk, krumpir i jaja, napravite marinadu od majoneze, kiselog vrhnja, senfa, soli i svježe mljevenog papra.
  4. Pomiješajte povrće sa marinadom i ostavite 1 h u hladnjaku da se salata dobro ohladi.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.