Punjeni svinjski kare

Autor:

Ispiši članak Pošalji Komentiraj (0)

Priprema

Priprava odreska:
  1. Svinjski kare odvojite od kosti, a prorezivanjem po duljini načinite veliki četvrtasti odrezak. Istucite ga batićem, posolite i popaprite.
  2. Stranu na koju ćete staviti nadjev premažite senfom, pospite s malo Vegete i ostavite na stranu.

Priprava nadjeva:
  1. Očistite i na listiće narežite šampinjone. Poriluk dobro operite i narežite na kolutiće. Pancetu i jetricu sitno nasjeckajte.
  2. Rižu do pola skuhajte u slanoj vodi i procijedite. Naribajte sir.
  3. Na maslacu prepržite pancetu i poriluk. Umiješajte jetricu i šampinjone, posolite i kratko popržite. Maknute s vatre.
  4. Kada se malo ohladi umiješajte jaja, naribani sir i nasjeckani peršin. Dodajte rižu i popržite.

Osnovni podaci

Broj porcija:
8
Trajanje pripreme:
do 120 min
Vrsta jela:
jela od mesa
Glavni sastojak:
svinjetina
Način pripreme:
u pećnici
Slijed:
glavno jelo

Sastojci

  • svinjski kare (oko 1,5 kg)
  • senf 
  • 1 žlica Vegete 
  • sol, papar 
  • 1 žlica brašna

Za nadjev:
  • 100 g pileće jetrice
  • 100 g šampinjona 
  • 100 g poriluka (bijeli dio) 
  • 30 g dimljene mesnate slanine (pancete) 
  • 30 g maslaca 
  • 0,5 dl ulja 
  • 100 g riže 
  • 100 g tvrdog žutog sira 
  • 2 jaja 
  • nasjeckan peršinov list 
  • juneći temeljac

Komentiraj

Morate biti registrirani da bi mogli komentirati članke!

Što danas kuhaš?

Potvrdi

Anketa

Koju rubriku najviše volite čitati na našem portalu?

Glasaj Rezultati