Recepti 13. listopada 2014.

Pureća prsa s nabujkom od heljde

Pureća prsa s nabujkom od heljde
gastro postao gastro.24sata.hr
Neobična kombinacija purećih prsa, heljde i jabuka zarolanih u ukusnu roladu

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 472

Potrebno vam je

  • 880 g puran (bijelo meso, prsa bk )
  • 400 g kesten pire
  • 200 g pšenično brašno, bijelo
  • 200 g heljda
  • 4 kom jaje kokošje
  • 4 kom jabuka (cijela)
  • sol
  • šećer, kristal
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Pureća prsa narežite i istucite batom za meso.
  2. Na začinjeni odrezak razmažite kesten pire te zarolajte. Prepecite roladu sa svih strana i stavite u lim.
  3. Ogulite jabuke, očistite od koštica, stavite u lim i pospite šećerom.
  4. Odvojite bjelanjke od žumanjaka te napravite snijeg od bjelanjaka.
  5. U žumanjke umiješajte heljdu, sol, papar, snijeg te brašno i napravite pjenastu smjesu.
  6. Rasporedite smjesu u kalupe te s puretinom i jabukama pecite 30 minuta na 200°C.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.