Recepti 13. listopada 2014.

Rajnska kisela pečenka

gastro postao gastro.24sata.hr
Za ovu pečenku morat ćete uložiti dosta vremena i truda, ali svaka minuta će se isplatiti

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 107

Potrebno vam je

  • 1 šalica vinski ocat
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 kom peršin, korijen
  • 1 kom celer, korijen
  • 1 režanj češnjak
  • 1 kom lovorov list
  • 3 kom papar u zrnu
  • 1 grančica majčina dušica
  • 0.50 l crno vino
  • mast svinjska, nesoljena
  • 1 kriška raženi kruh
  • 75 g sok od jabuke (konzerv.)
  • 1 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 50 g grožđice
  • 50 g slanina suha (prerašt. mršava)

Priprema

  1. Meso operite, obrišite i nadjenite rezancima slanine.
  2. Ocat prokuhajte s osminom l vode i pustite da se ohladi. Povrće i češnjak sitno nasjeckajte te sa začinima, vinom (burgundac) i mješavinom octa i vode dodajte mesu. Pokriveno ostavite da se marinira u hladnjaku 24-36 sati.
  3. Pećnicu ugrijte na 220°C. Meso popržite dok ne dobije smeđu boju. Dodajte začine, povrće iz marinade i pekmez od rajčica te procijeđenu marinadu. Pečenku pirjajte u pećnici oko 2 sata.
  4. Nakon 60 minuta u umak umiješajte izmrvljeni medenjak, raženi kruh i zgusnuti jabučni sok. Na kraju umak procijedite, zgusnite brašnom i izmiješajte grožđice. Prelijte preko narezane pečenke.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.