Recepti 13. listopada 2014.

Ravioli s rakovicom i umakom od šparoga

Ravioli s rakovicom i umakom od šparoga
gastro postao gastro.24sata.hr
Unesite dašak proljeća kroz mirise i okuse neodoljivih i zdravih šparoga

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 602

Potrebno vam je

  • 500 g glatko brašno
  • 4 kom jaje kokošje
  • sol
  • 0.50 l vrhnje za kuhanje
  • 1 vezica šparoge, divlje
  • rakovica
  • vlasac ( listovi)
  • mascarpone
  • maslac, slani

Priprema

  1. Domaće raviole napravite tako da umijesite tijesto od 500 grama glatkog brašna koje ste prosijali, četiri jaja i malo soli. Umijesite glatko tijesto.
  2. Razvaljajte ga te režite krugove. Možete upotrijebiti čašu nemate li rezalicu ili kalup za raviole.
  3. Rakovicu skuhajte u poklopljenom loncu, ocijedite i očistite. Umiješajte meso s mascarponeom i sitno sjeckanim vlascem. Posolite i poparite po ukusu te sve dobro promiješajte.
  4. Smjesu grabite žličicom i punite raviole. Preklopite ih i na spojevima pritisnite vilicom. Kako se ne bi otvarali tijekom kuhanja rubove možete namazati žumanjkom.
  5. Šparoge očistite, otrgnite mekane vrhove te pržite na maslacu. Sotirane šparoge usitnite u blenderu do fine kreme uz dodatak vrhnja i začina.
  6. Raviole uvaljajte u dobiveni umak, zagrijte na srednjoj vatri te servirajte.

Unesite dašak proljeća kroz mirise i okuse neodoljivih i zdravih šparoga

Izvor Tomislav Gretić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.