Recepti 13. listopada 2014.

Repovi od škampa u mladom pršutu

Repovi od škampa u mladom pršutu
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj recept možete primijeniti i na velike kozice

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 277

Potrebno vam je

  • 1200 g škampi
  • 350 g pršut
  • 1.50 dl ulje maslinovo
  • 1.50 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • svježe mljeveni papar
  • 1 prstohvat sol

Priprema

  1. Oprane repove od škampa prokuhati u vodi oko 5-10 minuta. Ocijediti ih, prerezati ljušturu s trbušne strane i izvaditi meso.
  2. Mladi pršut izrezati na tanke ploške i u svaku plošku umotati komadiće mesa od škampa.
  3. Savitke pričvrstiti s čačkalicom i staviti ih pirjati na vruće ulje. Okretati ih da sa svih strana promijene boju. Dodati papar, doliti vino, ostaviti da se pirja na nižoj temperaturi oko 8 minuta.
  4. Izvaditi čačkalice i toplo poslužiti uz kuhanu rižu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.