Recepti 03. listopada 2014.

Riža s lukom

Riža s lukom
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavna priprema zahvalnog priloga

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 10

Potrebno vam je

  • 4 žlica ulje suncokretovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 šalica riža, nepolirana
  • sol
  • 0.50 mala žlica crvena paprika

Priprema

  1. Na ugrijanoj masnoći propržite luk dok ne postane staklast.
  2. Dodajte rižu i pržite je dok ne pobijeli. Dodajte crvenu papriku i sve prelijte vodom u odnosu 1 dio riže 3 dijela vode.
  3. Kada uzavri smanjite vatru, poklopite i pustite da se kuha dok riža postane mekana.
  4. Skinite poklopac i nastavite kuhati dok voda potpuno ne ispari.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.