Recepti 13. listopada 2014.

Rižoto s piletinom

Rižoto s piletinom
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan, brzi rižoto na kraju pospite parmezanom i peršinom

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 382

Potrebno vam je

  • 2 kom kokošji temeljac za jela podravka
  • 2.50 žlica ulje suncokretovo
  • 350 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 100 g mrkva, crvena
  • 200 g poriluk (cijeli)
  • sol
  • papar
  • 200 g riža, nepolirana
  • 150 ml vino bijelo
  • 1200 ml voda
  • 30 g maslac, neslani
  • 1 žlica peršin, list
  • 2.50 žlica parmezan

Priprema

  1. U litru tople vode dodajte kokošji temeljac i uz zagrijavanje otopite.
  2. Na zagrijanom ulju popecite piletinu narezanu na kockice.
  3. Dodajte mrkvu i poriluk narezane na kolutiće, posolite, popaprite, podlijte s oko 150 ml temeljca i pirjajte na laganoj vatri desetak minuta.
  4. Kad meso ostane na masnoći, dodajte rižu i isto tako kratko popecite (2-3 minute), podlijte vinom i kuhajte dok vino ne ispari.
  5. Temeljac dolijevajte malo-pomalo.
  6. Stalno miješajući i dolijevajući temeljac, kuhajte rižu 15-18 minuta da bude kuhana al dente.
  7. Po potrebi podlijte s još malo tople vode.
  8. Tavu maknite s vatre, umiješajte maslac, malo posolite, posipajte peršinom, parmezanom i odmah poslužite.
  9. Temeljac dodajte malo-pomalo i to svaki put tek kad je riža upila prethodno dodanu količinu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.