Recepti 13. listopada 2014.

Rižoto sa šparogama i graškom

Rižoto sa šparogama i graškom
gastro postao gastro.24sata.hr
Potrebno vam je samo par sastojaka za brz i fin obrok s povrćem

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 5

Potrebno vam je

  • 1 l pileći temeljac
  • 1 vezica šparoge, divlje
  • 0.50 šalica grašak zeleni (smrznuti)
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 0.50 žlica maslac, slani
  • 1 šalica riža, polirana (ili brašno )
  • 1 dl vino bijelo
  • 0.50 šalica parmezan
  • 1 šalica riža,arborio
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Šparoge kuhati na pari 3 do 5 minuta.
  2. U većoj i dubljoj tavi otopiti maslac sa maslinovim uljem. Dodati luk i pirjati dok omekša, oko 3 minute. Zatim dodati arborio rižu i miješajući kuhati dok ne postane staklasta, otprilike još oko 3 minute.
  3. Smjesi dodati vino te konstantno miješati dok se tekućina upije. Zatim dodati kutljaču vrućeg temeljca i nastaviti miješati sve dok se tekućina upije. Ponovno dodati kutljaču temeljca i postupak ponavljati dok riža ne bude kuhana al dente.
  4. Umiješati šparoge i grašak, ponovno dodati temeljac i kuhati dok povrće omekša.
  5. Na kraju umiješati parmezan te začiniti sa soli i paprom pa odmah servirati.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.