Recepti 13. listopada 2014.

Rolada od kruha s nadjevom od mozzarelle

gastro postao gastro.24sata.hr
Sočna rolada koju ćete pripremiti u tren oka

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 515

Potrebno vam je

  • 1 kom kruh pšenični, bijeli
  • 200 g mozzarella
  • 4 kom rajčica, crvena
  • 20 g margarin, soft (od biljnih ulja )
  • 6 kom masline, zelene, slane konzerv.
  • 6 kom masline, crne
  • 50 g gouda punomasni
  • 2 žlica peršin, list
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Ostavite mozzarellu da se ocijedi. Rajčice operite, osušite, razrežite na četvrtine, uklonite im sjemenke i meso narežite na kocke.
  2. Velikom kruhu odrežite gornju i donju koru. Meku sredinu razrežite na tri ploške podjednake debljine te svaku od njih namažite Margom s maslinovim uljem te obložite ploškama mozzarelle.
  3. Rasporedite preko njih kockice rajčice, na ploškice narezane zelene masline, crne masline i nasjeckani peršin. Pospite solju i sveže mljevenom paprom.
  4. Savijte kruh počevši od duže strane. Roladu pospite sirom i zapecite oko 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C.

Izvor Maslina- časopis za maslinarstvo i uljarstvo

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.