Recepti 13. listopada 2014.

Rolice od lista i rikule

Rolice od lista i rikule
gastro postao gastro.24sata.hr
List, ili kako ga još zovu – švoj, sjajna je i riba nježnog okusa koja također odlično paše uz tjesteninu

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1345

Potrebno vam je

  • 1000 g list
  • 200 g rukola
  • češnjak
  • sol
  • vino bijelo
  • 0.50 l ulje maslinovo

Priprema

  1. List je vrlo zahvalna riba za filetiranje. Birajte one srednje veličine. Pažljivo ih očistite i operite te izvucite filete.
  2. Odstranite im pažljivo kožu jer vam treba samo bijelo meso.
  3. Na svaki filet složite par listova mlade rikule. Zarolajte i učvrstite čačkalicom kako se ne bi otvarali.
  4. Zagrijte malo maslinova ulja i aromatizirajte ga zgnječenim češnjakom. Nakon par minuta izvadite češnjak i na ulju kratko pržite pripremljene rolice.
  5. Podlijte bijelim vinom i pecite dok ne ispari, a riba bude skroz pečena.
  6. Palentu skuhajte u malo slane vode. Izlijte u pliću i širu posudu.
  7. Kada se ohladi i stvrdne, režite na pravokutnike. Kratko ih ispecite, pokapajte maslinovim uljem.

List, ili kako ga još zovu – švoj, sjajna je i riba nježnog okusa koja također odlično paše uz tjesteninu

Izvor "Tako me mama učila", Marina Gaši

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.