Recepti 13. listopada 2014.

Rotkvice i krastavci u krumpirovoj salati

Rotkvice i krastavci u krumpirovoj salati
gastro postao gastro.24sata.hr
Obogatite ovo jelo pečenim mesnim okruglicama uvaljanim u popržene sezamove sjemenke

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 116

Potrebno vam je

  • 500 g krumpir, zreli
  • 4 kom krastavci (svježi, sirovi)
  • 1 vezica rotkvica, crvena
  • 0.50 kom limunov sok
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • sol
  • 0.50 mala žlica ljuta paprika

Priprema

  1. Skuhajte krumpir u ljusci, ogulite ga i narežite na kockice. Krastavce ogulite i narežite na komadiće jednake veličine. Stavite u poseban tanjur.
  2. Operite rotkvice, očistite i narežite na komadiće. Dodajte ih krastavcima, posolite i pomiješajte.
  3. Nakon pola sata ih ocijedite. Pomiješajte ih u zdjeli za salatu s kuhanim krumpirom.
  4. Izmiješajte maslinovo ulje s limunovim sokom, solju i mljevenom crvenom paprikom. kad se sol otopi, prelijte salatu i dobro promiješajte. Prije posluživanja pospite sjeckanim koprom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.