Recepti 13. listopada 2014.

Sabljarka s krumpirom

gastro postao gastro.24sata.hr
Riba s krumpirom zapečena u pećnici idealan je odabir kad si želite dati više vremena i truda za pripremiti zdrav i ukusan obrok

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 302

Potrebno vam je

  • 500 g sabljarka
  • 100 g luk ,crveni
  • 300 g krumpir, zreli
  • 1 dl ulje kukuruzno
  • 30 g peršin, list
  • 5 kom lovorov list
  • 1 čaša vino bijelo
  • sol

Priprema

  1. Izrezati sabljarku na odreske od oko dva centimetra.
  2. Oguliti krumpir i narezati ga na oko prst debele ploške.
  3. Sasvim tanko narezati luk. Popržiti luk na ulju, iscijediti ga i staviti sa strane.
  4. Na ulje, na kojem se pržio luk, staviti ribu i prekriti je lukom i krumpirom. Sve posoliti, posipati peršinom, dodati lovor, preliti vinom, pa staviti u pećnicu zagrijanu na 180˙C.
  5. Poslužiti kada krumpir bude dobro pečen.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.