Recepti 13. listopada 2014.

Salata od karfiola

Salata od karfiola
gastro postao gastro.24sata.hr
Umjesto da karfiol poslužite skuhanog u vodi kao prilog, probajte ga na salatu s jajima

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 2

Potrebno vam je

  • 1 kom karfiol
  • 2 kom kuhano jaje
  • jabučni ocat
  • sol
  • 1 mala žlica šećer, kristal
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Operite i očistite karfiol, stavite ga u lonac i nalijte vodu tako da prekrije glavicu. Stavite kuhati na najjačoj temperaturi i kada prokuha smanjite temperaturu na umjerenu i kuhajte još oko 10 minuta. Karfiol se ne smije prekuhati- cvjetići moraju ostati hrskavi.
  2. Kada je karfiol skuhan, ostavite ga da se hladi i cijedi u cjedilu.
  3. Ogulite kuhana jaja i narežite ih na kolutove.
  4. U šalici pomiješajte ocat, sol, šećer i papar, pa po svom ukusu napravite preljev za salatu.
  5. Ohlađeni karfiol narežite na cvjetiće, stavite u posudu, prelijte prelivom, lagano promiješajte i na vrh poredajte kolutove jaja.
  6. Salatu prije nego poslužite stavite hladiti u frižider.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.