Salata od krastavaca na japanski

Brzo i lagano jelo za bilo koje doba dana

Priprema

1. Krastavce oguliti tako da mjestimično ostanu zelene linije od kore. Prerezati po dužini na pola i žlicom odstraniti sjemenke.
2. Pomagalom za guljenje ili vrlo oštrim nožem uzdužno narezati polovice krastavaca na tanke kriške. Tako narezane krastavce staviti između dva sloja papirnatih ručnika i laganim pritiskom odstraniti suvišnu tekućinu.
3. Pomiješati ocat, šećer i sol u zdjeli pa kada se svi sastojci sjedine dodati krastavce.
4. Sezam kratko popržiti na suhoj tavi i također dodati krastavcima. Sve sastojke dobro izmiješati i odmah servirati.

Osnovni podaci

Broj porcija:
4
Trajanje pripreme:
do 15 min
Vrsta jela:
salata
Glavni sastojak:
krastavci
Način pripreme:
hladna priprema
Slijed:
prilog
Osobitost:
brzo i jednostavno

Sastojci


2 srednja svježa krastavca
2 žlice rižinog octa
1 žličica smeđeg šećera ili meda
Prstohvat soli
2 žlice sjemenki sezama

Komentiraj

Morate biti registrirani da bi mogli komentirati članke!

Vezani recepti

Špageti s umakom od pancete i parmezana

Tjestenine gotovo svi obožavaju, a jedna od najpopularnijih izvedbi je carbonara i njezine...

Tjestenina s pancetom i gljivama

Jednostavna i brza tjestenina s pancetom, gljivama i umakom od temeljca i crnog vina

Jednostavna salata s inćunima

Pripremite ovu ukusnu salatu s rajčicama, rikolom i inćunima za brzinski obrok

Vezani Recepti

Što danas kuhaš?

Potvrdi

Anketa

Koju rubriku najviše volite čitati na našem portalu?

Glasaj Rezultati