Recepti 16. veljače 2022.

Šarlota od vanilije s višnjama - slatka, brza i osvježavajuća

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Svevremenska Šarlota idealna je za neočekivana okupljanja upravo zbog brze i jednostavne pripreme...

U pripremu Šarlote može se upustiti baš svatko s malo volje da stvori genijalan kolač. Nekoliko sastojaka za kremu, piškote i osvježavajuće svježe voće ili pak kiselkaste višnje iz kompota i slastica je već gotova.

 

Možda vas zanima... Piramida s višnjama - brza i slasna lisnata slastica Kolumne

 

Najviše vremena oduzet će ti hlađenje torte, no jednom kada ona bude spremna za uživanje, a ti shvatiš koliko je jednostavno pripremiti ovakvu sjajnu slasticu, vjeruj nam, poželjet ćeš joj se vratiti.

 

Možda vas zanima... Šarlota od jagoda za dugo toplo ljeto Kolumne

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

Potrebno ti je:

  • 5 žumanjaka
  • 500 ml mlijeka
  • 1 mahuna vanilije
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 125 g šećera
  • 4 lista želatine
  • 50 ml maraschina
  • 1 pakiranje piškota
  • Višnje, trešnje, kompot

Postupak pripreme:

  1. Stavi mlijeko na vatru s vanilijom i prokuhaj ga. 
  2. Pjenasto umuti žumanjke sa šećerom i postupno dodaj mlijeko. Na laganoj vatri miješaj pjenjačom dok se krema ne zgusne.
  3. Makni s vatre, dodaj namočenu želatinu i nastavi miješati dok se ne rastopi. 
  4. Na kraju umiješaj tučeno slatko vrhnje i maraschino. U kremu možeš dodati i višnje iz kompota.
  5. Dno i stranice kalupa za Šarlotu obloži piškotama. U ovako pripremljeni kalup ulij kremu. Drži ga u hladnjaku nekoliko sati kako bi se dobro stisnuo. 
  6. Rub kalupa obloži piškotama koje si namočila u mlijeko pomiješano s rumom kako bi bile mekše. Nemoj ih natapati dugo - samo ih provuci kroz mlijeko. 
  7. Šarlotu na kraju ukrasi svježim ili voćem iz kompota.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.