Recepti 13. listopada 2014.

Škampi na buzaru na talijanski način

gastro postao gastro.24sata.hr
Talijani znaju kako jednostavno i brzo pripremiti škampe da vam se tope u ustima

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 229

Potrebno vam je

  • 1000 g škampi
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1 žlica kapari
  • 1 šalica pileći temeljac
  • 1 dl vino bijelo
  • 1 žlica peršin, list
  • 2 režanj češnjak

Priprema

  1. U posudu stavite ulje, kapare, kocku juhe, vino, vodu, peršin i češnjak. Kuhajte dok ne uzavre i dodajte škampe.
  2. Posudu poklopite i na laganoj vatri kuhajte 6-10 minuta , ovisno o veličini škampa.

Talijani znaju kako jednostavno i brzo pripremiti škampe da vam se tope u ustima

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.