Recepti 16. svibnja 2016.

Slana torta od palačinki

Torta od špinata
gastro postao gastro.24sata.hr
Palačinke ne moraju biti samo slatke, isprobajte ih u varijanti sa špinatom i sirom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 382

Smjesa

  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 3 režanj češnjak
  • 6 šalica mladi špinat
  • 1 prstohvat crvena paprika
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 kom limun

Potrebno vam je

  • 2 žlica maslac, slani
  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1.50 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 1.24 šalica gouda punomasni
  • muškatni oraščić
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Pirjajte luk na maslacu dok ne postane staklast. Miješajući dodajte brašno i kuhajte još dvije minute. Ulijte mlijeko i miješajte pjenjačom dok se ne zgusne.
  2. Dodajte šalicu naribane gaude i miješajte dok se sir ne otopi i poveže s mlijekom. Maknite s vatre. Posolite, popaprite i dodajte malo naribanog muškatnog oraščića.
  3. Ispecite 12 palačinki.
  4. Zagrijte ulje u velikoj tavi. Dodajte zgnječeni češnjak i pirjajte oko 2 minute. Priprazite da češnjak ne posmeđi.
  5. Dodajte špinat i povremeno miješajte dok ne uvene. Začinite mljevenom paprikom, posolite i popaprite te iscijedite sok od limuna u špinat. Maknite sa štednjaka i pustite da se ohladi. Ocijedite od tekućine i grubo narežite.
  6. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Odvojite dvije žlice bešamel umaka (postupak ovdje), a ostatak pomiješajte s narezanim špinatom.
  7. Kalup za torte premažite maslacem i na dno stavite prvu palačinku. Premažite je s tri žlice smjese bešamela i špinata i poklopite s palačinkom. Ponavljajte dok ne potrošite palačinke i smjesu.
  8. Na posljednju palačinku stavite dvije žlice bešamela i ostatak naribanog sira. Zapecite u pećnici 12 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.