Recepti 13. listopada 2014.

Smotuljci od puretine

gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite ukusne smotuljke od purećih prsa začinjene bosliljkom, origanom, majčinom dušicom...

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 411

Potrebno vam je

  • 500 g puran (bijelo meso, prsa bk )
  • 1 žlica mješavina suhih začina
  • 1 žlica svježe mljeveni papar
  • 1 žlica majčina dušica
  • 1 žlica origano
  • 1 žlica list bosiljka
  • 3 režanj češnjak
  • sol
  • 0.50 dl ulje maslinovo
  • 100 g panceta
  • 100 g ementaler

Priprema

  1. Od purećih prsta načinite manje odreske i istucite ih drvenim batićem preko celofana.
  2. U kamenom mužaru načinite pesto: pomiješajte sve začine i češnjak, te ih dobro istucajte da se sjedine. Dodajte maslinovo ulje i izmiješajte.
  3. Pancetu i sir narežite na štapiće.
  4. Pureće odreske premažite pestom, po tome poredajte po štapić pancete i sira. Savijte u smotuljke, učvrstite čačkalicom i pecite na roštilju ili gril tavi.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.