Recepti 13. listopada 2014.

Sous vide brancin i morske šparoge

Sous vide brancin i morske šparoge
gastro postao gastro.24sata.hr
Uz francuski način kuhanja u vakuumiranoj vrećici hrana zadržava prirodne okuse koji nastaju pečenjem ili kuhanjem i ostaje mekana i podatna

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 226

Potrebno vam je

  • 600 g brancin
  • 200 g šparoge, divlje
  • 6 dl pileći temeljac
  • limunova korica
  • 4 kom zvjezdasti anis
  • 4 list limeta
  • 30 g đumbir,svježi
  • 20 ml soja umak

Priprema

  1. Svježeg brancina očistite i filetirajte. Filete zamotajte u plastičnu foliju i dobro stisnite. Nemojte ih gnječiti ili gužvati.
  2. Zakuhajte vodu na 80 stupnjeva, ali pripazite da ne zakipi. Ribu u njoj kuhajte 5 do 6 minuta. U pileći temeljac dodajte sve povrće osim morskih šparoga. Đumbir naribajte ili istisnite kroz tijesak za češnjak.
  3. Morskim šparogama otkinite gornji mekani dio i kratko hi pofurite vrelom vodom te poklopite. Procijedite nakon nekoliko minuta. Vodu nemojte soliti jer su one slane.
  4. Servirajte za podlogu morske šparoge koje ste pokapali s malo maslinova ulja.
  5. Ribu odmotajte iz plastike te pospite s nekoliko zrna cvijeta soli i položite u komadu na šparoge. Ukrasite zvjezdicom anisa iz juhe.
  6. Sve podlijte finim povrtnim temeljcem.

Izvor Tomislav Gretić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.