Spizza, Zagreb

Autor:
Lada Radin

Ispiši članak Pošalji Komentiraj (1)
Klasična kvartovska trattoria u hrvatskoj izvedbi u zagrebačkim Vrbanima ima dva aduta - uređenje i atmosferu
Pizzeria zvučnog i pamtljivog naziva posljednjih je mjeseci uložila podosta u marketing. Skoknuli smo stoga do zagrebačkih Vrbana da provjerimo o čemu se zapravo radi. Spizzu smo pronašli čistom slučajnošću, a to će se donekle popraviti jednom kad završe građevinske radove na samom ulazu u kvart.
Spizza se reklamira kao mjesto gdje su "na podlogu od tradicionalne zagrebačke gastronomske kulture dodali malo talijanske filozofije i načina života, te vješto izbalansirali s trendovima internacionalne kuhinje". Sve to zvuči puno ambicioznije od onoga što vas u Spizzi čeka, a to je tipična ponuda talijanskih specijaliteta.

Glavni aduti ovog mjesta su uređenje i atmosfera. U vrijeme ručka prostor je bio prepun, što je ugodna promjena od praznih restorana u koje smo zalazili zadnjih dana. Vrlo svijetao, prozračan, mladenački uređen. Pomalo tipski za pizzerije koje niču po gradu, ali s dovoljno originalnih detalja da ima određenog karaktera. Ljeti će, očito, u funkciji biti terasa, pokraj nje dječje igralište, pravo mjesto za obiteljski kvartovski izlazak.

Na jelovniku bruschette, pizze, salate i burger, kažu, pravi američki burger, a razveselilo nas je da nude i doručak paket u dvije varijante po 20 kn. Kako smo uvijek u potrazi za dobrim burgerom, naručismo njega, te dvije porcije bruschetta, u jednoj varijanti s pancetom, u drugoj mozzarela-rajčica (u potpunosti svjesni da od te rajčice ne treba puno očekivati u ovo doba godine). Nakon kraćeg čekanja na stol stižu dva tanjura, a na svakome 4 komada zapečenog integralnog kruha sa sjemenkama, obilato obložena rastopljenom mozzarelom s puno pancete/rajčice. Ukusno i obilato, opravdava cijenu od 25 kn, iako su to više bili topli sendviči nego bruschette. Potom na stol u velikom stilu stiže burger na povećem tanjuru s hrpom priloga: pečeni krumpirići i prženi luk. Tu kreće rasprava oko toga dolaze li prilozi „iz vrećice“ ili su rađeni u kuhinji jer krumpir je savršenog oblika, a luk ima okus po Pringlesima. Konobar otklanja naše sumnje, ali i dalje ostaje okus, koji je bio nekako umjetan. Nažalost, ništa bolje ne može se reći ni za meso u burgeru koje je sigurno neka gotova varijanta. Okus kupovne pljeskavice kakvu ste mogli ispeći i kod kuće.

S obzirom da nam se mjesto ipak svidjelo, vratit ćemo se probati pizze jer smo ih škicali na susjednim stolovima, i izgledale su primamljivo. Na jelovniku nas je privukla pizza Spizza: mozzarela, vratina, pršut, pesto, pinjoli, kiselo vrhnje, crne masline, origano. Nadajmo se da će vrijediti tih 50 kuna!
lada profile 455_290.JPG
Lada Radin ovog je tjedna posjetila zagrebčaki kvart Vrbani, u potrazi za talijanskim restoranom zanimljiivog imena. Foto: privatno

Osobna karta

Vrsta:
talijanska kuhinja
Adresa:
Palinovečka 19, Zagreb
Telefon:
01/ 8893 888 
E-mail:
spizza@spizza.hr
Radno vrijeme:
pon-ned 10-24h
Kapacitet:
60 (zatvoren prostor)
Komentari (1) / Svi komentari
ArminKrivdic
ArminKrivdic 19.1.2013 11:56:22

Drago nam je da ste svratili u Spizzu. Jako nam je stalo do mišljenja kako naših korisnika tako i struke. Vidimo se kojom drugom prilikom :) Slobodno navratite na tu Pizzu :) Kuća časti...

Komentiraj

Morate biti registrirani da bi mogli komentirati članke!

Specijal

Anketa

Koje je vaše omiljeno ljetno voće?

Glasaj Rezultati