Recepti 20. prosinca 2016.

Štrudla od integralnih kora s blitvom i mladim lukom

Štrudla od integralnih kora s blitvom i mladim lukom
gastro postao gastro.24sata.hr
Sočna štrudla se nikad ne odbija!

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 305

Potrebno vam je

  • 300 g tijesta za savijače
  • 2 vezice blitve
  • 2 kom mladi luk
  • 1 kom češnjak
  • ulje maslinovo
  • 200 g vrhnje kiselo (12% masti)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • kajenski papar
  • vlasac (listovi)
  • sjemenke sezama, oljuštene, suhe

Priprema

  1. Odvojiti potrebnu količinu integralnih kora za štrudlu, zamotati u vlažnu krpu dok napravite smjesu.
  2. Blitvu oprati i narezati na sitnije komade, blanširati u prokuhanoj vodi oko minutu.
  3. Do tada na maslinovom ulju popržiti mladi luk, očišćen i izrezan na kolutiće i bijeli i zeleni dio, te mladi češnjak, vrlo kratko.
  4. Maknuti s izvora topline te dodati procijeđenu blitvu, staviti začine i sve dobro promiješati, dodati vrhnje i sve sljubiti.
  5. Na kalup staviti papir za pečenje te na dno jednu koru staviti cijelu, a zatim ostatak kora istrgati sitno u smjesu blitve.
  6. Sve dobro pomiješati i staviti u kalup na koru i ravnomjerno rasporediti.
  7. Posuti sa sezamom.
  8. Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180 oko pola sata.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.