Recepti 19. listopada 2014.

Svinjetina s popečcima od grisa

gastro postao gastro.24sata.hr
Poslastica iz osječkih Urbanih vrtova

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1192

Svinjetina

  • 320 g svinjski but
  • 150 g slanina suha (prerašt. mršava)
  • 2 list salata, zelena
  • 2 list radič, zeleni
  • 2 list rukola
  • 50 g maslac, slani
  • sol
  • papar

Popečci

  • 100 g griz
  • 400 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 100 g maslac, slani
  • 50 g parmezan
  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 1 prstohvat muškatni oraščić

Crveni pesto

  • 2 list list bosiljka
  • 2 list kadulja
  • vlasac ( listovi)
  • 1 kom rog paprika
  • 50 g bademi,mljeveni
  • 50 g parmezan
  • 35 g masline, zelene, slane konzerv.
  • peršin, list
  • 1 kom grejp
  • 100 ml ulje maslinovo
  • sol
  • papar

Priprema

  1. U visoku posudu dodajte sve namirnice za pesto ( sok jednog grejpa ) i usitnite sa štapnim mikserom (okus možete popraviti po želji) i ostavite ga na hladnom. Prokuhajte mlijeko s maslacem i dodajte gris.
  2. Kada se smjesa počne zgušnjavati skinite s vatre te, uz stalno miješanje, dodajte parmezan i žumanjke.
  3. Izjednačite smjesu te izlijte u tepsiju koju ste namazali maslacem.
  4. Smjesu dobro ohladite i izdubite čašom promjera 4 cm.
  5. U tavici otopite malo maslaca, stavite svinjske medaljone i popečke da se poprže s obje strane dok ne porumene te ih sklonite na toplo dok ne napravite umak.
  6. Na ostatak masnoće dodajte pesto i samo ga kratko zagrijte.
  7. Na topao tanjur servirajte umak, zatim stavite popečke od griza na koje složite svinjske medaljončiće.

Poslastica iz osječkih Urbanih vrtova

Izvor Urbani vrtovi

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.