Recepti 13. listopada 2014.

Tagarica

Tagarica
gastro postao gastro.24sata.hr
Tradicionalno bosansko jelo koje se spravlja u zemljanom posuđu po kojem je i dobilo ime

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 631

Potrebno vam je

  • 1000 g junetina 
  • 2 kom ljubičasti luk
  • 3 režanj češnjak
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 4 kom krumpir, mladi
  • 2 kom rajčica, crvena
  • 2 kom paprika, babura
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 žlica pasirana rajčica (passata)

Priprema

  1. Na ulju popržite luk, češnjak i mrkvu.
  2. Nakon što se povrće smekšalo dodajte meso narezano na kockice.
  3. Meso popaprite, posolite, dodajte paprike, rajčice (na kockice), krumpir (na kriške).
  4. Na kraju dodajte pire od rajčice i vode.
  5. Sve stavite na grijaču ploču da prokuha cca 15-20 minuta (bitno je da kameni lonac ili zemljani ne ide na otvorenu vatru!).
  6. Nakon toga u pećnici na 220 Celzijevih stupnjeva kuhajte jelo jedan sat.
  7. Pokrijte hranu poklopcem. Ukoliko ga nemate, možete posudu prekriti dvostrukom folijom zatvoriti i peči još na manjoj temperaturi od 170 Celzijevih stupnjeva jedan sat. Foliju treba na nekoliko mjesta popikati s nožem.
  8. Na kraju dodajte rajčice s toplom vodom.

Izvor Đurđica Protić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.