Tatjana Pastuović Klaić

Autor:
Gastro.hr

Ispiši članak Pošalji Komentiraj (1)
GASTRO INTERVIEW: GASTROSFERA
Trudim se kuhati raznovrsno i koristiti svježe i sezonske namirnice. Također, ako sam u mogućnosti, uvijek biram i koristim kvalitetne namirnice iz domaćeg uzgoja.
Tatjanu Pastuović Klaić zamjetili smo na Večernjakovoj blogosferi gdje nas je osvojila njezina jednostavnost i šarena paleta recepata, kao i uvodna rečenica "Ja sam Tanja, žena, majka, blogerica". Prije posjete njezinom zagrebačkom domu zamišljali smo prototipnu domaćicu u što smo se brzo razuvjerili.

Tatjana nas je dočekala sa savršeno stabilnom tortom ukrašenom kao da je upravo stigla s izložbe, a oči su nam se prikovale na zid koji krase karte s rock koncerata koje većina može samo poželiti u svojoj kolekciji. Automatski smo Tatjanu preimenovali u ženu, majku, blogericu i rokericu bacivši se na snimanje i čašu razgovora.

Tatjana Pastuović Klaić odrasla je u Županji uz kako kaže, najbolji kulin na svijetu, a selidba u Zagreb donijela joj je guštanje u malim stvarima, finoj klopi, dobroj glazbi, knjizi i filmu. Blog je pokrenula prije nešto više od dvije godine kako bi strast prema kuhanju podijelila s ljudima sličnih interesa.

Tanju pratite na njenom službenom blogu COOKam i guštam ili na Facebook stranici.

Kako biste opisali Vaš stil kuhanja?
Volim jednostavno pripremljenu hranu ali izazov su mi i kompliciranija jela, isprobavanje novih začina i tehnika kuhanja. Trudim se kuhati raznovrsno i koristiti svježe i sezonske namirnice. Također, ako sam u mogućnosti, uvijek biram i koristim kvalitetne namirnice iz domaćeg uzgoja.
Koje je prvo jelo koje ste skuhali, a na koje ste bili izuzetno ponosni?
Prvo što sam potpuno samostalno pripremila bio je kolač - londoner. Bila sam klinka, 6. razred i ponosna do neba!
Pet namirnica koje se uvijek mogu naći u Vašoj kuhinji?
Uh, pa kako samo pet? OK - sol, jaja, maslac, češnjak i čokolada.
Koja je Vaša omiljena strana kuhinja?
Talijanska. Volim jednostavnost talijanske kuhinje i to što od skromnih namirnica možemo dobiti vrhunsko jelo.
Gdje i/ili od koga crpite inspiraciju kada kuhate?
Inspiraciju nalazim svuda oko sebe, na tržnici, u razgovoru s prijateljicama, s mamom, u časopisima, na food portalima, u vrtu.
Što nikada nećete odbiti – slatko ili slano?
Hm, težak izbor. Ipak, slabija sam na slatko.
Koje je najneobičnije jelo koje ste ikada spremili?
Neobični (i odlični) bili su cupcakesi od cikle i pive s kremom od mascarponea.
Koji je vaš najdraži alat u kuhinji?
Dobar nož.
Na koju namirnicu biste mogli potrošiti malo bogatstvo?
Prvo se moram jako koncentrirati da se zamislim s bogatstvom koje bih potrošila. Cijenim dobar domaći proizvod i trud koji je u njega uložen svakako treba dobro nagraditi.
Pored kuhanja, koje su Vaše druge strasti i hobiji?
Volim glazbu, kod nas doma uvijek nešto svira, a ne propuštamo ni dobre koncerte. Nikad neću odbiti dobru knjigu, film, šetnje prirodom.
Komentari (1) / Svi komentari
Koraljka
Koraljka 30.3.2014 8:52:48

Cienjena gospodjo Tatjana, koja ste Vi pozitivna inspiracija danasnjeg dana! Koliko kreacije i ljubavi je u ovome sto radite. Predivno. Izgubila sam godine citajuci lose vijesti na jutarnjem i vecernjem i onda odjednom otkrijem taj novi svijet...svi smo ovdje sretni, siti i veseli ...bolje citati o ukusnim vijestima i sretnim receptima ... ugodna nedjelja i ako trebate degustatora, kupujem avionsku kartu i vidimo se u Zagrebu.

Komentiraj

Morate biti registrirani da bi mogli komentirati članke!

Specijal

Anketa

Koje je vaše omiljeno ljetno voće?

Glasaj Rezultati