Recepti 13. listopada 2014.

Teleća koljenica u soku

gastro postao gastro.24sata.hr
Teleću koljenicu kuhajte u njezinu soku uz dodatak povrća, jabuke i bijelog vina

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 549

Potrebno vam je

  • 1 kom crni luk
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 3 režanj češnjak
  • 1 kom jabuka (cijela)
  • 1 čaša vino bijelo
  • 1 vezica majčina dušica
  • 1 vezica bosiljak, vezica
  • 1 čaša ulje suncokretovo
  • 1 žlica senf
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1.80 kg teletina, koljenica

Priprema

  1. Teleću koljenicu namažite senfom, na sat - dva je takvu marinirajte u začinskim travama, ulju, soli i papru. Potom je prepržite sa svih strana da dobije koricu.
  2. Tada u posudu dodajte nasjeckani luk, dvije mrkve, nekoliko češnja češnjaka i jabuku narezanu na kriške i sve pustite da se lagano kuha uz blago podlijevanje bijelim vinom razblaženim s vodom. Pustite da se koljenica kuha poklopljena, u svojoj pari, kapljicama i soku oko dva sata, dok ne postane potpuno mekana.
  3. Izvadite koljenicu, sok i povrće protisnite u gust umak koji ćete preliti preko mesa.

Teleću koljenicu kuhajte u njezinu soku uz dodatak povrća, jabuke i bijelog vina

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.