Recepti 06. rujna 2017.

Sjajno: Teleći kotleti s povrćem

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Teleći kotleti će izvrsno prijati uz popečeni kukuruz i kuhane zelene mahune

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 529

 

teleća-koljenica Možda vas zanima... Teleća koljenica: Nema gladnih! Recepti

 

Potrebno vam je

  • 40 g maslaca
  • 1 kukuruz 
  • 800 g telećih kotleta
  • sol
  • 1 luk 
  • goveđi temeljac
  • 1 mala žlica brašna
  • 400 g mahuna

Teleći kotleti s povrćem | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Priprema

  1. Na ugrijanom maslacu kratko popecite kukuruz sa svih strana, a zatim ga izvadite na toplo mjesto.
  2. Na istu masnoću dodajte teleće kotlete, popecite ih sa svake strane oko minutu, malo posolite i stavite 8 minuta u pećnicu na 180 °C.
  3. Za umak, na preostalu masnoću dodajte nasjeckani luk, pa ga popecite da omekša.
  4. Zalijte s 250 ml vode, dodajte goveđi temeljac i prokuhajte.
  5. Žličicu brašna rastopite u malo vode, dodajte u umak i još kratko prokuhajte.
  6. Teleće kotlete s umakom poslužite s popečenim kukuruzom i kuhanim zelenim mahunama.
  7. U umak po potrebi možete dodati i žlicu koncentrata rajčice 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.