Recepti 13. listopada 2014.

Terina od piletine i krema od buče

Terina od piletine i krema od buče
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavnija inačica terine koja se najbolje kuha u keramičkim ili zemljanim posudama koje drže toplinu

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 123

Potrebno vam je

  • 250 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 2.50 dl vrhnje za kuhanje
  • 4 kom bjelanjak kokošji
  • muškatni oraščić
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • konjak (38 vol % alkoh.)
  • svježi timijan
  • buča
  • kikiriki
  • vrhnje kiselo (10% masti )
  • maslac, slani

Priprema

  1. Pileća prsa izrežite na kockice kako bi se što lakše usitnila. U blender ubacite 2/3 narezane sirove piletine, začinite muškatnim oraščićem, solju i paprom. Razdvojite bjelanjke i dodajte ih smjesi. Blendajte dok ne dobijete finu kremu.
  2. Pripremite kalup za terinu. Najbolje bi bilo duguljasti rebrasti kalup. Stavite ga u foliju. Slažite na dno kremu od piletine, komadiće narezane piletine, pa ponovno kremu, komadiće... dok ne potrošite sve sastojke.
  3. Sve zatvorite u foliju, stisnite i kuhajte na pari, u bagno Marija, na temperaturi 100 stupnjeva 20 minuta. Ohladite, odmotajte i narežite na ploške.
  4. Buču narežite na kockice, začinite maslinovim uljem te pecite na papiru za pečenje u pećnici dok ne omekša. Zapecite i kikiriki, timijan, a sve posolite i popaprite.
  5. Zagrijte vrhnje i maslac. Dodajte pečenu buču i kikiriki. Promiješajte te prelijte u blender i usitnite do fine kreme
  6. Servirajte rashlađenu kremu uz plošku terine.

Izvor 'Mirisno ljeto na tanjuru'; Ana Grgić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.