Recepti 15. siječnja 2019.

Lagano i za ručak: Tjestenina s avokadom i limetom

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Povrće prepržite i napravite umak te ga prelijte preko kuhane tjestenine

Bogata, kremasta i ukusna kombinacija avokada i tjestenine čini ovaj recept za lagan i brz obrok punim pogotkom. U pratnji s limetom i neizostavnim maslinovim uljem, ovi nesvakidašnji špageti zacijelo će mnogima postati drago jelo na jelovnicima i obrok za užitak. 

 

Možda vas zanima... Tri nova recepta s avokadom - za doručak ili večeru Špajza

 

Možda vas zanima... Moussocado - čokoladni mousse s avokadom Kolumne


Potrebno vam je

  • 400 g tjestenine
  • 1 avokado
  • 0.50 žlice vlasca
  • peršin
  • 1 limeta
  • 25 g maslaca
  • 0.50 žlica maslinovog ulja
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • šafran
  • sol
  • bijeli papar

Priprema:

  1. Avokado ogulite i prepolovite, jednu polovicu naribajte, a drugu nasjeckajte na kockice. Odmah ga poškropite limunovim sokom da ne potamni te naribajte i koricu.
  2. U tavi otopite maslac s malo ulja, dodajte avokado, i naribani i kockice, malo prepržite pa dodajte vrhnje za kuhanje.
  3. Zatim dodajte vlasac i peršin, posolite, popaprite, dodajte šafran (kurkumu), dobro izmiješajte i pustite da prokuha.
  4. linguini tjesteninu skuhajte prema uputama, al dente, ocijedite i prelijte ju s umakom.
  5. Povrće prepržite i napravite umak te ga prelijte preko kuhane tjestenine
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.