Recepti 13. listopada 2014.

Tjestenina s pestom od bosiljka i gamberima

gastro postao gastro.24sata.hr
Jelo u kojem veliku ulogu ima kvaliteta namirnica i u kojem nije teško uživati

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 559

Potrebno vam je

  • 1000 g špageti
  • 2 vezica bosiljak, vezica
  • 500 g kozica velika
  • 30 ml brandy, gin, rum i sl. (40 vol % alkoh.)
  • sol
  • papar
  • 250 g rajčica, crvena
  • 50 g ulje maslinovo
  • 2 režanj češnjak
  • 1 kom luk ,crveni
  • 100 g parmezan
  • 100 g orah, sirovi
  • 30 g pinjoli

Priprema

  1. Za pesto: Pomiješati oprani bosiljak s ekstra djevičanskim maslinovim uljem, dodati sol, biber, očišćene orahe, naribani parmezan, češanj češnjaka i sve zajedno izmiksati u blenderu ili sa štapnim mikserom.
  2. Za flambirane gambere: Očistiti gambere i popržiti ih u tavi na malo maslinovog ulja, posoliti, popapriti i flambirati brandyjem.
  3. Za tjesteninu: Zavriti vodu zasoljenu s soli, dodati pastu i kuhati otprilike 10 minuta.
  4. Ocijediti tjesteninu al dente i začiniti s pestom i flambiranim kozicama.
  5. Ostatak pesta možete staviti u frižider i upotrijebiti kasnije.

Izvor Giusepe Daddio

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.