Recepti 13. listopada 2014.

Topla salata od patlidžana

Topla salata od patlidžana
gastro postao gastro.24sata.hr
Povrtno mesna kombinacija čini idealan spoj okusa i svih potrebnih namirnica

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 429

Potrebno vam je

  • 200 g mljeveno meso
  • 100 g riža, nepolirana
  • 600 g patlidžan
  • 1 dl ulje maslinovo
  • 10 kom masline, crne
  • 1 kom limunov sok
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. U posoljenoj kipućoj vodi skuhati rižu. U međuvremenu očistite i operite dva patlidžana, narežite ih uzdužno na ploškice, posolite da odstoje 15-ak minuta, a zatim ocijedite i narežite na kockice.
  2. U prikladnoj posudi zagrijte maslinovo ulje i lagano popržite patlidžane uz stalno miješanje. Poslije nekoliko minuta izvadite ih iz ulja, a u istom tom ulju nastavite pržiti mljevenu govedinu (nakon desetak- petnaest minuta) dodajete ocijeđenu rižu, patlidžane i sve začine s desetak izrezanih crnih maslina, solju, paprom i limunovim sokom i dodati malo margarina.
  3. Poslužite toplo uz pirjane ploškice patlidžana.

Izvor Maslina- časopis za maslinarstvo i uljarstvo

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.