Recepti 03. listopada 2014.

Tortice sa sirom, koprivom i kobasicom

Tortice sa sirom, koprivom i kobasicom
gastro postao gastro.24sata.hr
Lagani proljetni zalogajčići uz miris Slavonije

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 461

Potrebno vam je

  • 200 g svježi kravlji sir
  • 2 list tanke kore za štrudle
  • 100 g kruh kukuruzni, žuti domaći
  • 100 g kopriva
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 400 g kobasica (prosjek )

Priprema

  1. Koprivu očistite i operite te kratko prokuhajte u slanoj vrućoj vodi.
  2. Domaći kukuruzni kruh sameljite u multipraktiku u mrvice.
  3. Svježi kravlji sir začinite sa solju i paprom te u njega dodajte kuhanu koprivu.
  4. Tijesto za štrudle narežite na 4 dijela, svaku kocku premažite uljem, postavite u mali ring od tortice, napunite s kukuruznim mrvicama, stavite 2 žlice sira s koprivom i zapecite u pećnici deset minuta na 175 C.
  5. Na toplu torticu kao krunu posložite narezane kobasice. Uz toplu tortice serviramo salatu od potočarke, začinjene bućinim uljem i jabučnim octom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.