Recepti 13. listopada 2014.

Tortilla od špinata

Tortilla od špinata
gastro postao gastro.24sata.hr
Španjolski specijalitet koji je najbolje pripremiti u proljeće, sa svježim špinatom

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 178

Potrebno vam je

  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 200 g mladi špinat
  • 3 žlica parmezan
  • 1 mala žlica muškatni oraščić
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 500 g krumpir, zreli

Priprema

  1. Kuhajte krumpir narezan na kriške u uzavreloj vodi 5 minuta dok gotovo ne omekša. Dobro ga ocijedite.
  2. Zagrijte ulje u srednje velikoj teflonskoj tavi. Dodajte narezani luk i pržite ga 2-3 minute. Dodajte špinat i pržite uz stalno miješanje dok ne uvene i sva vlaga ne ispari. Dodajte kriške krumpira i pomiješajte s ostalim namirnicama.
  3. Izmiješajte preostale namirnice i dodajte u tavu. Kuhajte nad srednje jakom vatrom dok ne bude skoro gotovo. Stavite na prethodno zagrijani roštilj 1-2 minute dok gornji dio ne dobije zlatnu boju i jaja budu gotova.

Izvor "Kuharica za dijabetičare"

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.