Recepti 13. listopada 2014.

Tuna s tikvicama i crnim arancinima

Tuna s tikvicama i crnim arancinima
gastro postao gastro.24sata.hr
Arancini su inače poznati kao slatka delicija, ali u kombinaciji koju vam donosimo pišemo nova pravila

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 504

Arancini

  • 100 g kuhana riža
  • 1 žlica crnilo sipe
  • krušne mrvice
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo

Potrebno vam je

  • 800 g tuna
  • 2 kom tikvice, zelene
  • cvijet soli
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Rižu kuhajte u malo posoljene vode prema uputama na pakiranju. Možete dodati povrtnog ili ribljeg temeljca.
  2. Kad je posve hladna, od riže oblikujte kuglice. Pripremite ih za pohanje tako da svaku uvaljate u jaja, a potom u mrvice.
  3. Pržite ih kratko sa svih strana. Birajte sjemensko ulje jer bi se maslinovo previše upilo.
  4. Odrezak tune iskrojite na kocke, blago posolite i nauljite maslinovim uljem i kratko pecite sa svih strana. Neka u sredini ostane ružičaste boje kako se ne bi presušila.
  5. Tikvice narežite na željene oblike i kratko blanširajte te začinite po ukusu.

Arancini su inače poznati kao slatka delicija, ali u kombinaciji koju vam donosimo pišemo nova pravila

Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.