Recepti 13. listopada 2014.

Umak od patlidžana i jogurta

gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite umak koji niskokaloričan, zdrav i ukusan

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 68

Potrebno vam je

  • 500 g patlidžan
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 0.50 režanj češnjak
  • 190 g crvena paprika
  • 1.50 dl nemasni (niskomasni) jogurt
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 25 g masline, zelene, slane konzerv.
  • 225 g cvjetača (samo cvijet)
  • 225 g brokula (vrhovi s cvijetom)
  • 125 g mrkva, crvena

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200 ºC.
  2. Izbodite koru patlidžana vilicom i stavite ih na lim za pečenje. Pecite 40 minuta ili dok meso potpuno ne omekša. Ostavite da se ohlade te izrežite na pola. Žličicom odvojite unutrašnjost patlidžana od kore i stavite u zdjelicu.
  3. Izmiješajte patlidžan, maslinovo ulje, češnjak i crvenu papriku u mikseru te dodajte jogurt. Nakon što dobro izmiješate dodajte sol i papar. Dodajte nasjeckane masline te stavite u hladnjak na 30 minuta.
  4. Skuhajte cvjetaču i brokulu te isperite u hladnoj vodi. Poslužite kuhano povrće i sirovu mrkvu uz umak od patlidžana i jogurta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.