Recepti 13. listopada 2014.

Varivo od bakalara

Varivo od bakalara
gastro postao gastro.24sata.hr
Ugrijte se varivom od bakalara i kukuruza u hladnijim danima

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 354

Potrebno vam je

  • 2 mala žlica ulje suncokretovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 kom celer stabljika
  • 1 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 600 ml mlijeko kravlje, obrano
  • 200 g bakalar
  • 300 g kukuruz u zrnu, suhi
  • 2 mala žlica svježi timijan
  • 2 žlica peršin, list
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Bakalar ispeći na grill tavi pa nasjeckati na manje komadiće.
  2. Kukuruz kuhati u kipućoj vodi oko 5 min.
  3. Na zagrijanom ulju u većoj posudi pirjati luk i celer dok luk ne omekša. Zatim umiješati brašno i kuhati oko 1 min da se smjesa zgusne. Posudu maknuti s vatre pa postupno ulijevati mlijeko miješajući.
  4. Dodati bakalar, kukuruz i timijan. Nježno promiješati pa zagrijati do vrenja. Poklopiti posudu i kuhati oko 5 min.
  5. Maknuti s vatre i začiniti sa soli i paprom. Posipati nasjeckanim peršinom
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.