Recepti 13. listopada 2014.

Voćni hrskavi desert

Voćni hrskavi desert
gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljiva slastica od sezonskog voća.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 5

Potrebno vam je

  • 0.80 šalica borovnice
  • 0.80 šalica maline
  • 0.80 šalica višnje
  • 0.80 šalica breskva
  • 0.80 šalica šljiva
  • 0.25 šalica šećer, kristal
  • 0.50 kom limunova korica
  • 0.25 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 0.25 šalica zobene pahuljice
  • 1 prstohvat sol
  • 0.25 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 0.25 šalica orah, sirovi
  • 4 žlica maslac, neslani

Priprema

  1. Pećnicu zagrijati na 180˚C. Pripremiti 6 porculanskih ili staklenih kalupa za souffle.
  2. U većoj zdjeli pomiješati voće, bijeli šećer i koricu limuna pa ostaviti da stoji 5 minuta.
  3. U srednjoj zdjeli sjediniti brašno, zobene pahuljice, sol, smeđi šećer, orahe i maslac. Rukama ili pomoću žlice nježno izmiješati sve sastojke.
  4. Voće ravnomjerno razdijeliti u kalupe, laganim pritiskom na dno zdjelice te nadopuniti pripremljenom smjesom od zobi i oraha.
  5. Peći 18 do 20 minuta dok nadjev ne posmeđi. Ogladiti 10-ak minuta prije serviranja.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.